Dobivanje mojih najvažnijih dana naših prednosti: Teme trendova i mitovi … Raditi

Dobivanje mojih najvažnijih dana naših prednosti: Teme trendova i mitovi … Raditi

SAD PHARM. 2022; 47 (6): 33 -36. Sažetak: Kao nosači zdravstvene zaštite u prvoj liniji, ljekarnici su dobro ponudili pojedincima s bitnim informacijama o generičkim lijekovima, osim što su bolesnici u vezi s bolesnicima https://ed-hrvatski.com/wellbutrin-sr/ u vezi s generičkim lijekovima u odnosu na lijekove za robnu marku. Farmakolozi mogu utjecati na pojedince terapije u vezi s generičkim lijekovima u odnosu na lijekove na robnu marku, kao i u rješavanju upita u vezi s aktivnim nasuprot neaktivnim sastojcima kako bi se jamčilo da pacijenti imaju detaljno razumijevanje u vezi s generičkim lijekovima.

FDA sugerira da je u Sjedinjenim Državama devet od 10 ispunjenih recepata za uobičajene lijekove, a također i u osnovnim, generički lijekovi koštali su približno 85% mnogo manje od lijekova na nazivu robnih marki. 1,2 Prema FDA, agencija prihvaća više od 800 prijava za lijekove za uobičajene lijekove godišnje. 2 FDA također ukazuje na to da rastuća raznolikost generičkih lijekova koji se nalaze na tržištu i dalje stvaraju konkurente na tržištu, kao i pomoć u tome da puno lijekova bude dodatno proračunski, što može proširiti pristupačnost osobe lijekovima koje oni inače nisu imali bio si u stanju priuštiti.

5 milijardi do 2027. godine. 3 Ured za generičke lijekove FDA -e (OGD), koji pripada ustanovu za ispitivanje i istraživanje medicine, odgovoran je za izvršavanje zajedničkog regulatornog procesa lijekova, kao i za izradu sigurnosti i sigurnosti i učinkovitosti generičkih lijekova (vidi bočnu traku 1). 4 OGD osigurava da se proizvodnja, pakiranje i web stranice za testiranje generičkih lijekova zadovoljavaju i drže se identičnih kriterija visokog kvaliteta kao one potrebne za lijekove s robnim imenom.

1,4 Dok se opsežno preporučuju generički lijekovi, nekoliko publikacija izlaže da neki kupci još uvijek nerado u vezi s korištenjem uobičajenih lijekova, kao i misle da nisu tako sigurni ili učinkoviti kao lijekovi za robnu marku. 2 ljekarnici mogu odrediti i također se baviti barijerama korištenju generičkih lijekova, poput odsutnosti stručnosti, ideje da lijekovi za robnu marku kao i generički lijekovi nisu jednaki, prethodna iskustva s uobičajenim lijekovima, kao i problemi o mogućim nepovoljnim rezultatima (AES ).

Neki poznati detalji o tvrdoj istini o tržištu roga nosoroga «Afrodizijac»

Kao rezultat njihovog znanja o lijekovima, farmakolozi mogu biti važni u edukaciji pojedinaca o sigurnosti kao i učinkovitosti, postupku odobravanja FDA i bilo kojim problemima koji bi pojedinci mogli imati u vezi s uobičajenim lijekovima. S učinkovitim mjerama obrazovanja pacijenata, farmakolozi mogu ponuditi ljudima s relevantnim informacijama i također ih usmjeriti na ugledne resurse za obrazovanje pacijenata u https://www.zippyshare.com/AsmarYem vezi s generičkim lijekovima, što će im sigurno omogućiti donošenje informiranih izbora u vezi s korištenjem generičkih lijekova.

5in inicijativa za povećanje napora za obrazovanje pacijenata o uobičajenim lijekovima, kao i zajamčiti da potrošači prepoznaju da uobičajeni lijekovi imaju potpuno istu sigurnost, učinkovitost i visokokvalitetne kriterije kao i njihovi ekvivalenti robnih marki, FDA je predstavila kampanju u rujnu 2017 podići spoznaju u vezi s vrijednošću uobičajenih lijekova. 6 Uz to, FDA ima na umu da farmakolozi mogu utjecati na ponavljanje tih poruka svojim ljudima.

6IN 2017, FDA je predstavila strategiju akcije natjecanja u medicini (DCAP) kako bi motivirale snažnije i razumne konkurente na tržištu za generičke lijekove, kao i pomogli u komunikaciji daleko bolje učinkovitosti, a također i jasnosti u proces svjedočenja o generičkim lijekovima bez predaje znanstvene temeljne temeljne teme na FDA program generičkog lijeka. 7 putem DCAP-a, FDA pomaže u uklanjanju prepreka rastu generičkog lijeka i pristupu tržištu u nastojanju da potaknu konkurente da osiguraju da kupci mogu dobiti potrebne lijekove uz razumne troškove.

FDA osigurava da proizvođači generičkih lijekova udovoljavaju istim zahtjevima za serijsko-šaržu za izdržljivost, čistoću i kvalitetu kao i početni proizvođač robne marke, kao i u skladu s istim strogim pravilima «dobre proizvodne prakse». 8-10 Postoji nekoliko zabluda, kao i pogrešna uvjerenja u vezi s generičkim lijekovima, kao i farmakolozi mogu ih raspršiti pružajući pacijentima stvarnost u vezi s uobičajenim lijekovima, kao što je prikazano u tablici 1.

Činjenice o 5 uobičajenih mitova o generičkim lijekovima otkrivene

Pri tome, proizvođač zajedničkih lijekova trebao bi potvrditi njegovu formulaciju podudara se (bioekvivalent) kao lijek za robnu marku. FDA treba da sve proizvodne, pakiranje proizvoda, a također i web stranice za provjeru prolaze slične vrhunske standarde kvalitete kao i lijekove s robnim markama. Nadalje, brojni generički lijekovi izrađeni su u istim proizvodnim pogonima kao i lijekovi za robnu marku.

Uobičajeni lijekovi podvrgavaju se potpunom svjedočanstvu za dobivanje autorizacije FDA. FDA čini sigurno da generička medicina daje istu medicinsku prednost i jednako je rizično i pouzdano kao i lijek s robnim markama. Uobičajeni lijekovi imaju tendenciju koštati mnogo manje od svojih kolega s robnim markama, jer ne moraju duplicirati životinje, kao i medicinska (ljudska) istraživanja koja su pozvana na lijekove s robnim markama kako bi utvrdili sigurnost, a također i učinkovitost.

FDA provjerava njihov sustav nepovoljnog pokrivanja prigoda, kao i preispituje lijekove, gledajte izvješća kako biste istražili zabrinutost povezane s vrhunskom kvalitetom proizvoda generičkog lijeka, a također i restorativno nejednakosti. U brojnim zemljama provedene su razne istraživačke studije kako bi se procijenile način razmišljanja o kupcima kao i navike prilikom kupovine uobičajenih lijekova. Publikacije izlažu da percepcije koje se odnose na kupovinu ovih uobičajenih lijekova mogu utjecati na znatne kvalitete, kvalitete predmeta, prošla iskustva i preporuke liječnika.

Deja un comentario