Pridobivanje varnosti z zdravili – lekarna za delo

Pridobivanje varnosti z zdravili – lekarna za delo

Nikoli ne pustite otrok pri miru z zdravili. Če imate odprta zdravila in bi morali narediti še kaj, kot je odziv na telefon, vzemite zdravilo s seboj. Opomnite vase, stare starše in druge obiskovalce, da hranijo torbice, torbe ali plašče, ki imajo zdravila v njih daleč od dosega otrok. Ko jemljete zdravilo, to storite čez kopalnico in/ali daleč od skupnih lokacij vaše hiše.

Za številne opioide in druge močne protibolečinske zdravila je lahko celo majhna količina, ki je bila odvzeta ali namočena skozi kožo (tekočina in lise), lahko življenjsko nevarna. Nikoli ne opisujte medicine kot «sladkega» ali drugega privlačnega imena. Zanesljiva spletna lekarna To lahko uganka ali skuša otroka, da poskusi druge tablete, ko ne vidite. Pazite, da zagotovite ustrezen odmerek in ga natančno določite.

Za večino urgentnih virov, ki vključujejo napake z zdravili, po UP.S. Centri za nadzor in izogibanje bolezni, mladi otroci so napačno dobili napačen odmerek zdravil. Za merjenje prave količine uporabite zdravilo ali kapalko. Ne uporabljajte rednih žlic kuhinjske površine, saj niso natančne za določanje zdravil.

(Glej, «Kako uporabljati tekoča zdravila za otroke.») Razumeti, da je nekatera zdravila, ki niso predpisovanje. Pogovorite se o varnih odločitvah s svojim pediatrom ali farmacevtom. Navedite zdravila v trenutkih, ki jih pričakujete na podlagi vašega recepta ali o tem, kar vam je povedal vaš zdravstveni delavec.

5-sekundni trik za vodnik za zdravila na recept

Mnoge mame in očete imajo težave z razumevanjem navodil za medicino. Če ste zmedeni, kako otroku zagotoviti zdravilo, je veliko bolje postavljati vprašanja, kot pa napačno dati zdravila. Prosite svojega zdravnika ali farmacevta, da boste uporabili orodje za odmerjanje, ki ga pripravite na uporabo.

Nato prosite svojega zdravstvenega strokovnjaka ali farmacevta, da na beležko, da se odnesete domov. Naj vam tolmač pošlje navodila v prednostnem jeziku. Pred mešanjem zdravil s hrano ali tekočino se posvetujte z otrokovim zdravnikom ali farmacevtom. Ponudite zdravila, ki se ukvarjajo z znaki (na primer dolgotrajen kašelj) samo, če to potrebuje vaš otrok.

Ne dajte zdravila za vročino ali nelagodje, če ste trenutno zagotovili prehladno zdravilo, ki ima v njem zdravilo za vročino ali nelagodje. Običajno je najbolje dati eno zdravilo naenkrat. Medicino lahko ponudite, da zmanjša otrokovo vročino, če ima vaš otrok vročino nad 102 stopinj Fahrenheita.

Zdravila za znižanje vročine je bolj problem udobja za otroka. Ni nujno, če je vaš otrok prijeten. Varno zavrzite vsa neuporabljena zdravila, zlasti učinkovita zdravila, kot so opioidi. Oglejte si nalepko zdravil za varne metode, da se znebite starega ali dodatnega zdravila. Mete za zdravila, ki se uporabljajo za lajšanje bolečin.

Deja un comentario